Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupkie ziemniaki z warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Skórkę umytych ziemniaków nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Każdy ziemniak owijamy folią aluminiową i na około 45 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.
Ziemniaki wyjmujemy, lekko studzimy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki, zostawiając miseczki grubości około 0,5 cm. Miseczki ponownie wkładamy do piekarnika, by się zapiekły na chrupko z zewnątrz i wewnątrz.
Dymkę tniemy w piórka, seler, paprykę i pomidory w kosteczkę. Warzywa mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Gorące ziemniaki napełniamy sałatką warzywną. Podajemy z sosem powstałym z majonezu wymieszanego z czosnkiem.Źródło: Rewia