Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i niezwykle łatwe w przygotowaniu ciasteczka z siemienia lnianego. Jeśli do tej pory nie używałeś w kuchni tych nasion, koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Dlaczego warto? Dlatego, że siemię lniane doskonale wpływa na nasz układ pokarmowy, kondycję włosów i skóry.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Składniki
Do jednej miski wsyp siemię lniane i cukier kokosowy, szczyptę soli, cynamonu i imbiru. Całość dokładnie wymieszaj.
Olej kokosowy roztop w mikrofalówce lub garnuszku, przelej do miski z suchymi składnikami. Dodaj wodę i wszystko zamieszaj do połączenia się składników.
Z powstałej masy, zwilżonymi dłońmi formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładaj je w odstępach na blaszkę z papierem do pieczenia. Następnie płaskim dnem szklanki spłaszcz każdą kulkę.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut do zarumienienia. Gotowe przekładaj na kratkę do pieczenia i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.