Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczkowe prezenty z wiśniami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Masło posiekaj nożem z mąką. Dodaj przesiany cukier puder, sól, żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, wytnij z niego serca. W połowie ciastek wytnij w środku mniejsze serca.
Na pełne serca nałóż łyżeczkę konfitury, przykryj kawałkiem ciasta z wyciętym sercem w środku. Brzegi zlep widelcem. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź. Cukier puder wymieszaj z cynamonem, posyp ciastka.
CZAS: ok. 40 minutŹródło: Dobry Tydzień