Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik z termo-obiegiem do 200 stopni. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostudzenia. Miksujemy masło z cukrem, dodajemy wcześniej ubite jajka z solą i wanilią. Łączymy z czekoladą oraz mąką. Mieszamy na gładką masę i rozdzielamy do foremek. Pieczemy 8-10 minut, wykładamy na talerzyki, wcześniej posypane cukrem pudrem. Na ciastka kładziemy po gałce lodów waniliowych, a obok - truskawkę do dekoracji.