Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cieciorka, kuskus i marchewka na ostro"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Rozgrzej olej na dużej patelni, wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę i seler. Smaż 5 minut. Dodaj czosnek, imbir, podsmażaj 2 minuty.
Zalej kuskus bulionem, przykryj i zostaw na kilka minut, aż go wchłonie i napęcznieje. Dodaj do warzyw, wymieszaj i podsmaż.
Przygotuj tzatziki. Zetrzyj na tarce ogórek, odciśnij z nadmiaru wody, przełóż do miski, dodaj jogurt i rozgnieciony czosnek. Przypraw solą.
Wymieszaj listki szpinaku z podsmażonymi warzywami, kuskusem i odsączoną z zalewy cieciorką. Podawaj z tzatziki.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 436 kcal/porcja • koszt: 3 zł/porcjaŹródło: Olivia