Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia nadziewana kuskusem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Cukinie przekrój na pół, wydrąż miąższ (zachowaj do farszu). Oprósz solą, odstaw. Przygotuj kaszę.
Podsmaż pokrojoną cebulę razem z miąższem z cukinii. Dodaj mięso, zmiażdżony czosnek, zioła świeże i suszone, chili, pieprz, sól. Smaż, aż odparuje nadmiar soku. Na koniec włóż koncentrat, wymieszaj.
Z łódeczek cukiniowych zlej sok, włóż farsz, skrop olejem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w 20 min w temp. 180°C. Posyp serem i zapiecz.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks