Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowa mieszanka ryżu"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Ryż umyć na sitku, starannie osuszyć. Rozgrzać lekko 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę, zeszklić, mieszając. Dodać czosnek, a po dwóch minutach ryż.
Chwilę smażyć, po czym zalać trzema szklankami wody i trochę posolić. Gotować tak długo, aż ryż wchłonie wodę całkowicie.
Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić do ozdoby, resztę pokroić bardzo drobno.
Pozostałe masło rozgrzać, połączyć z miodem, wrzucić posiekane cytryny i całość podgrzewać kilka minut. Połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.
ok. 65 minut
Urozmaicić smak potrawy możesz, dodając do niej pół łyżeczki wiórków kokosowych i dwie łyżeczki posiekanych orzechów włoskich.Źródło: Twoje Imperium