Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe kule obtoczone w kakao i orzechach"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3946
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 819
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3946
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 819
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Śmietanę mocno podgrzej. Zdejmij z ognia. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj masło, posiekane migdały i likier. Masę dokładnie wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Porcje schłodzonej masy nabieraj łyżeczką do herbaty. Formuj zgrabne kulki. Jedną część pralinek obtocz w kakao, a drugą w – posiekanych orzechach.
Kulki ułóż na tacce i włóż na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pralinki możesz powkładać do papierowych foremek.Źródło: Tina