Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
Składniki
Rozpuścić czekoladę: pokruszyć ją, włóż do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki wody. Umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj masło, połącz z przestudzoną, ale płynną czekoladą i przesianym cukrem pudrem. Masę schłodź w lodówce (45 min)
Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je w kakao lub drobno startej czekoladzie deserowej.
Trufle ułóż w papierowych foremkach. Przechowuj je w lodówce (ale nie dłużej niż 3 dni), wyjmując tuż przed podaniem.
Polecam robić kulki mała gałkownicą do lodów i obtoczyć w czekoladzie.