Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowy deser"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 545
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 545
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj proszek, cukier puder, żółtka i posie kaną margarynę, zagnieć. Ciasto podziel na 2/3 i 1/3. Mniejszą część zamroź, większą rozwałkuj, ułóż na blaszce. Posmaruj dżemem.
Masa: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo dodawaj cukier. Dodaj mąkę ziemniaczaną i proszek, śmietanę i budyń, zmiksuj. Czekolady stop w kąpieli wodnej. Masę podziel na pół, jedną część wymieszaj z czekoladami.
Obie masy rozsmaruj na cieście. Na wierzch zetrzyj zmrożone ciasto. Piecz godzinę w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa koło Lidzbarka</strong>
czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie