Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czereśniowa babka"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 486
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 486
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Czereśnie umyj, wydryluj. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka. Ucieraj. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Połóż część owoców, zalej ciastem. Na wierzchu ułóż resztę owoców. Piecz 45 minut w 180°C. Gorące ciasto posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godz.
Wypróbuj
Jeśli chcesz, by czereśnie puściły sok, po wydrylowaniu skrop je sokiem z cytryny i posyp kilkoma łyżkami cukru pudru. Wymieszaj owoce i odstaw na godzinę, a następnie lekko osącz i dodaj do ciasta. Możesz też poddusić czereśnie z cukrem żelującym. Możesz też do czereśni dodać wydrylowane wiśnie, truskawki lub winogrona, co nada ciastu oryginalny smak.Źródło: Dobry Tydzień