Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser czekoladowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Wymieszaj kaszę z 4 łyżkami cukru. Zagotuj pół litra mleka, wsyp kaszę i gotuj 2 min. Z reszty mleka i cukru ugotuj budyń. Wsyp połowę startej czekolady, wymieszaj. Kiedy ostygnie, wsyp resztę czekolady (pozostaw trochę do posypania deseru).
Ubij śmietanę z zimną kaszą manną. Do pucharków nałóż na przemian jasną i ciemną warstwę. Posyp czekoladą, schłodź.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie