Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser serowo- czekoladowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Gorzką czekoladę stop na parze. Za pomocą łyżeczki zrób dekoracyjne wzorki we wnętrzu czterech szklanek. Wstaw na 15 min do lodówki.
Mleko podgrzej, dodaj resztę gorzkiej czekolady i białą, połamaną na kawałki. Mieszaj, podgrzewając, aż się stopi. Ostudź.
Kremówkę ubij na sztywno. Dodaj nasionka z laski wanilii, wymieszaj. 1/3 odłóż do dekoracji.
Do czekoladowego mleka dodaj serek homogenizowany, zmiksuj. Dodaj ubitą kremówkę, wymieszaj.
Masą napełnij schłodzone szklaneczki, udekoruj pozostałą śmietaną i np. startą czekoladą, waflową rurką, ciastkami.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie