Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deserowe burgery"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ryż preparowany lekko rozmiksuj, połącz z kremem typu nutella. Żelatynę (małe opakowanie) rozpuść wg przepisu na opakowaniu, dodaj do masy. Całość wymieszaj. Tackę przykryj folią spożywczą. Rozsmaruj masę, tworząc z niej placek o grubości 1 cm. Odstaw do stężenia.
Drożdże utrzyj z odro biną mleka i łyżką cukru, odstaw do wyrośnięcia. W misce wymieszaj mąkę, resztę mleka i cukru, szczyptę soli, żółtko i rozpuszczone masło. Dodaj zaczyn. Wyrób ciasto, rozwałkuj na płat. Wycinaj kółka o średnicy 7 cm. Ułóż je na blasze, odstaw na 60 minut.
Wyrośnięte bułeczki posmaruj jajkiem, posyp migdałami. Piecz 20 min w 190 st. Owoce oczyść, pokrój w plasterki. Miąższ mango pokrój na kwadraty, by imitował ser. Z zastudzonej masy wykrój słodkie burgery. Bułeczki przekrój, smaruj serkiem, przełóż owocami i burgerami.
10 porcji, czas ok. 70 min; porcja – 460 kcal, cena 2,20 zł.
Aby przedłużyć świeżość drożdżowych wypieków, nie zmieniając przy tym ich smaku, możesz dodać do zagniatanych składników 1-2 ziemniaki. Ugotuj je wcześniej, przestudź i przeciśnij przez praskę lub ubij tłuczkiem. Oprócz ziemniaków do drożdżowego możesz też dodać twaróg.Źródło: Świat kobiety