Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w żurawinie. Po 24. miesiącu"
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Umyte filety posyp ziołami, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na kilkanaście minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 170oC, zawiń filety w folię aluminiową i piecz przez 30 minut. Umyj żurawinę i ją osusz. Owoce wrzuć na nie- wielką patelnię, dodaj cukier do smaku, cynamon i wodę.
Duś całość przez kilka minut pod przykryciem (owoce możesz rozgnieść łyżką). Przetrzyj żurawinę przez sitko o drobnych oczkach. Aby zagęścić sos, dodaj do niego masło i mąkę. Polaną nim rybę udekoruj natką.Źródło: Mam dziecko