Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe zraziki nadziewane fasolką szparagową"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4300
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 830
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4300
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 830
Składniki
Filet z kurczaka myję i osuszam. Następnie dzielę go na cztery cienkie plastry. Każdy oprószam przyprawami. Odstawiam na bok na 20 min. W tym czasie przygotowuję fasolkę: odcinam końcówki i gotuję ją w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut, na półtwardo).
Plastry mięsa smaruję z jednej strony musztardą. Następnie rozkładam na nich po kilka ugotowanych fasolek. Między fasolki wkładam po 1-2 słupki żółtego sera. Kotleciki zwijam, formując roladki. Aby się nie rozpadły, spinam je wykałaczkami.
Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam je śmietanką, oprószam posiekaną natką i przyprawami. Wstawiam do piekarnika. Piekę ok. 30 minut w 180 st.Źródło: Tina