Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 539
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Bardzo dokładnie utrzeć żółtka z cukrem i skórką otartą z 1 cytryny.
w rondelku mocno podgrzać wyciśnięty sok z cytryn, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać (nie gotować!!!), zdjąć z ognia i przestudzić.
Ubić sztywną pianę z białek.
Połączyć żółtka z pianą i sokiem z cytryny, wszystko delikatnie wymieszać i rozłożyć do salaterek.
Mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.