Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka to prost deser, który daje wiele możliwość wielu kombinacji
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Pomarańczowe galaretki przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Przelewamy do szklaneczek. Część galaretki zostawiamy w garnuszku. Szklaneczki ustawiamy na skos i pozostawiamy do całkowitego stężenia
Zieloną galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wylewamy na pomarańczową galaretkę. Ponownie odstawiamy do całkowitego stężenia.
Pozostawioną pomarańczową galaretkę ubijamy na sztywną pianę. Pianę wykładamy na wierzch galaretki. Odstawiamy na 15 - 30 do lodówki.