Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowe omleciki z bitą śmietaną i kiwi"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jaja zmiksuj z cukrem do białości. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawaj do jajek, mieszając. Odlej 3 łyżki ciasta do miseczki, połącz z kakao.
Na blaszkę wyłożoną papierem wylewaj jasne ciasto, formując koła o średnicy ok. 15 cm. Ciemnym ciastem zrób na kołach esy-floresy. Piecz ok. 7 min w temp. 180 °C. Gotowe podważ łopatką i wygnij na szklance.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder. Omleciki smaruj dżemem, układaj na nim kiwi i szprycą wyciśnij śmietanę.
czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł
<strong>Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie