Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane cebule"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 267
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 544
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 267
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 544
Składniki
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Cebule obierz, odetnij wierzchy, włóż do wrzątku i krótko obgotuj (około 5 minut). Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak, aby po brzegach zostały 2 warstwy. Połowę wydrążonego miąższu drobno posiekaj.
Pomidora obierz. Miąższ posiekaj. Dodaj cebulę, pokruszoną fetę i poszatkowane listki natki. Farsz wymieszaj z 1-2 łyżkami oliwy, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Napełnij cebule, przykryj odciętymi wierzchami, zawiń w folię. Grilluj 20 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 150 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety