Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowany patison"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 21
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Składniki
Z patisonów zetnij czapeczki, wydrąż miąższ. Lekko je zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź.
Pokrój namoczone grzyby i podsmaż na oleju razem z cebulą oraz czosnkiem. Podlej wodą i duś kilka minut.
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, kilkoma łyżkami oliwy, posiekaną natką. Dodaj grzyby. Przypraw. Napełnij patisony. Piecz około 20 min w temp. 190°C.
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Porcje 2 Przygot. 40 min Cena 1,60 zł Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie