Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser szybki w wykonaniu i dobry na gorące dni
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
W dwóch naczyniach rozpuszczamy wodę i soki. Wodę z sokiem doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia a następnie wsypujemy żelatynę i dobrze mieszamy, aby nam się dobrze rozpuściła.Następnie wlewamy już ostudzoną galaretkę do 1/2 wysokości pucharków i wkładamy owoce.( galaretka jasna owoce ciemne) W stawiamy do lodówki. Kiedy pierwsza warstwa nam stężeje to nalewamy drugą warstwę i układamy owoce i ponownie wstawiamy do lodówki.Po trzech godzinach galaretka jest gotowa i dekorujemy według własnego uznania.SMACZNEGO......