Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gofry z bitą śmietaną"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Składniki
Masło rozpuść i odstaw, by wystygło. Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Białka ubij.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Utrzyj żółtka, mleko, mąkę i rozpuszczony tłuszcz.
Do masy delikatnie wmieszaj pianę. Gofrownicę dobrze rozgrzej i wysmaruj olejem. Podawaj z bitą śmietaną i owocami.Źródło: Takie jest życie