Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Groch z kapustą i grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Grzyby namocz na noc, drobno pokrój. Kapustę pokrój, zalej wywarem z grzybów, dolej trochę wody, włóż grzyby i ugotuj (około 30 minut). Oddzielnie ugotuj groch. Cebulę pokrój i zrumień na oleju.
Kapustę odparuj. Włóż groch, cebulę z tłuszczem i wymieszaj. Jeśli jest za gęsta, dolej trochę sosu z gotowania kapusty. Przypraw solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Danie możesz przygotować 2-3 dni przed kolacją.Źródło: Dobry Tydzień