Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy kulebiak"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2287
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2287
Składniki
Pieczarki wraz z kurkami namocz w wodzie i wyszoruj. Duże grzyby pokrój, mniejsze pozostaw w całości.
Cebulę posiekaj, po czym zeszklij na oleju. Dodaj grzyby, dopraw solą z pieprzem i duś 20 minut. Na koniec zagęść masę bułką tartą i jajkiem.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Odstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj je na placek.
Na środek nałóż farsz wymieszany ze śmietaną. Zwiń brzegi.
Gotowy kulebiak posmaruj żółtkiem. Upiecz go w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV