Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowo-rabarbarowe crumble na ciepło"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Przygotuj kruszonkę: na płaski talerz wyłóż masło, mąkę, cukier i sól. Pokrój wszystkie nożem na jak najmniejsze kawałeczki, aż drobinki masła pokryją się mąką z cukrem.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C, formę żaroodporną posmaruj masłem. Jabłka obierz, pokrój na mniejsze cząstki, wyłóż na formę. Rabarbar obierz i pokrój na krótsze kawałki. Oprósz owoce cynamonem. Równomiernie obsyp kruszonką.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około pół godziny, aż kruszonka będzie złocista.
Deser podawaj ciepły z łyżką kremówki lub lodów śmietankowych.Źródło: Olivia