Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z pro szkiem i wymieszaj z cukrem. Dodaj śmietanę, żółtka, masło i esencję, zagnieć. Częścią ciasta wylep spód i boki keksówki. Wstaw do lodówki.
Masa: mak sparz wrzątkiem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Dodaj mak, jabłka, kaszę i proszek. Wymieszaj i połącz delikatnie z ubitą pianą.
Ponakłuwaj spód ciasta. Wyłóż masę makową. Pozostałe ciasto rozwałkuj na kształt foremki i przykryj wierzch. Piecz 60 minut w 180°C. Utrzyj ciepły sok cytrynowy z pudrem i polej jeszcze ciepłe ciasto.Źródło: Naj