Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane racuchy z żurawiną"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Drożdże rozkruszam do miski. Dodaję 3 łyżki ciepłego mleka i 2 łyżki mąki pszennej. Mieszam i odstawiam zaczyn do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, dodaję mąkę jaglaną z resztą mąki pszennej, wbijam jajko, dodaję sól, resztę mleka, stopione, masło. Ciasto wyrabiam i odstawiam do wyrośnięcia.
Żurawinę podgrzewam na małym ogniu z połową wody, cukrem i pokrojonym ananasem. Mąkę rozrabiam z wodą i wlewam pod koniec duszenia. Mokrą łyżką nakładam po porcji ciasta na rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Racuchy podaję polane kisielem.Źródło: Tina