Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 587
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 21
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 587
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru. Dodaj 4 łyżki mleka. Odstaw na 10 minut. Resztę mleka wlej do garnka i rozpuść w nim masło.
Do miski przesiej mąkę z solą, dodaj mleko, cukier, drożdże, żółtka, ekstrakt, skórkę. Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Z ciasta uformuj placki. Na każdy nałóż łyżkę jagód i zaklej. Odłóż, żeby wyrosły. Posmaruj mlekiem. Piecz w 180°C.Źródło: Takie jest życie