Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane pieczarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jajka włóż do lekko posolonej wody, doprowadź do wrzenia, po czym gotuj pod przykryciem około 8 minut. Odcedź, przestudź i obierz. Wystudź.
Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotną ściereczką. Grzyby pokrój na kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pieczarki, smaż razem jeszcze kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Odłóż do przestudzenia.
Zimne jajka rozetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka (uważając przy tym, aby nie uszkodzić białek). Pieczarki zmiksuj, wymieszaj z żółtkami. Masę przypraw solą, pieprzem i vegetą. Farsz przełóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskaj spore rozetki farszu do białek, zapełniając miejsca po żółtkach.
ok. 40 minut . 1 porcja ok. 150 kcal.Źródło: Tina