Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka z farszem z krewetek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Obierz jajka, przekrój je wzdłuż i wyjmij żółtka.
Krewetki wrzuć do wrzątku i gotuj małym ogniu 2 minuty. Odcedź je i drobniutko pokrój. Posiekaj szczypiorek.
W misce rozgnieć żółtka widelcem. Odejmij 1/3 do dekoracji. Do żółtek w misce dodaj majonez, krewetki i szczypiorek (zostaw łyżkę szczypiorku do dekoracji). Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij farszem połówki jajek. Posyp resztą pokruszonych żółtek i szczypiorku. Podawaj od razu.
Zamiast krewetek można dodać 2 drobno posiekane łodygi selera naciowego albo startą na tarce połówkę czarnej rzepy. Farsz będzie miał wyrazisty, ostry smak.Źródło: Olivia