Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarskie kaszotto z bobem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Bób przebierz i dokładnie opłucz w zimnej wodzie. Ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem przeciśniętych przez praskę dwóch ząbków czosnku.
Na roztopionym maśle zeszklij pokrojoną w krążki cebulę. Dodaj pęczak i zalej białym winem. Po kilku minutach dodaj 1/3 litra bulionu. W miarę gotowania, dolewaj go sukcesywnie i mieszaj.
Gdy kasza wchłonie już większość płynu, dołóż przygotowany wcześniej bób.
Na koniec dosyp do dania starty parmezan.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 290. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax