Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka z cząbrem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Botwinkę oczyść i umyj. Listki odetnij od łodyżek, odłóż do dekoracji. Buraczki obierz, następnie grubo posiekaj (wraz z łodyżkami). Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, ew. przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej oliwę z masłem. Na gorący tłuszcz wrzuć pokrojoną botwinkę. Mieszając, smaż przez chwilę, po czym dodaj czosnek. Podlej odrobiną wody. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 10 minut.
Kiedy buraczki będą już miękkie, jarzynkę przypraw do smaku cukrem, cząbrem oraz solą i pieprzem. Z kromek chleba wytnij krążki. Szczypiorek posiekaj. Jarzynkę nałóż na pieczywo. Przed podaniem danie udekoruj listkami botwinki i posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina