Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżyki z żurawiną"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 514
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 514
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 264
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą oraz płatkami owsianymi. Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka.
Całość utrzyj mikserem. Następnie porcjami domieszaj sypkie . Gdy się połączą, wsyp żurawinę oraz orzechy. Wymieszaj ciasto łyżką.
Za pomocą dwóch łyżek uformuj owalne ciasteczka. Ułóż je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st.
Piecz po 15–20 minut. Ostrożnie zdejmij z blach. Wystudź. Ewentualnie oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina