Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowiec z pomarańczami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12591
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12591
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 92
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut (bez czasu chłodzenia), 1 porcja: 270 kcal, Cena porcji: 1,20 zł
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij, połącz z żółtkami. Dodaj mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszaj.
Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut. Pomarańcze obierz, miąższ drobno pokrój.
Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Jogurt utrzyj z cukrem pudrem. Wymieszaj z bitą śmietaną i połącz z żelatyną. Do tężejącego kremu dołóż pomarańcze. Na spodzie blachy ułóż czekoladowy placek. Rozsmaruj na nim krem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Sok pomarańczowy zagotuj, rozpuść w nim galaretkę. Wystudź. Wylej na wierzch ciasta. Schładzaj jeszcze 3 godziny.Źródło: Tina