Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy puchar z owocami i musli"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Wszystkie suche musli mieszamy z syropem klonowym. Na 15-20 minut wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180oC. Często mieszając drewnianą łopatką, prażymy na złoto.
Jogurt naturalny delikatnie mieszamy z cukrem pudrem. Przekładamy do ozdobnych pucharków i posypujemy połową musli i połową umytych, osuszonych owoców.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym. Jeśli trzeba, możemy dodać łyżkę cukru pudru. Wykładamy na owoce i musli. Górę posypujemy resztą owoców i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem pokrywamy resztą musli i dekorujemy według uznania.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 469 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 12,6 g/Węglowodany 73 g.Źródło: Rewia