Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowiec z gruszkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Gruszki umyj i obierz, pozostawiając ogonki – są bardzo dekoracyjne.
Oddziel białka od żółtek i ubij na sztywną pianę. Dodaj cukier, a następnie kolejno dodawaj żółtka. Mieszaj na wolnych obrotach lub łyżką. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową oraz cynamon i dokładnie wymieszaj. Na koniec wlej olej i zamieszaj.
Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Ustaw w niej gruszki. Wlej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 45 min, aż patyczek będzie suchy.Źródło: Takie jest życie