Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny szybki deserek bez pieczenia :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mleko,masło,ksylitol oraz kakao włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu aż się zagotuje. Zdjąć z ognia,dodać mąkę kasztanową i dokładnie wymieszać,odstawić do ostudzenia. Następnie dodać amarantus i delikatnie połączyć z masą kakaową. Z niewielkich porcji formujemy np.kuleczki albo łyżką nakładamy porcje na talerz lub papier do pieczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce by stężały.Najlepiej do lodówki. Smakują wyśmienicie. SMACZNEGO!!!