Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalafior w panierce"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Kalafiora oczyścić i ugotować (nie rozgotować!) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowany kalafior przelać zimną wodą i podzielić na różyczki.
Każdą część kalafiora panierować w roztrzepanych jajach (doprawionych solą i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać jako samodzielne danie z ziemniakami i zestawem surówek lub jako dodatek do dania głównego. Kalafiora panierowanego można również podać na ciepło lub zimno jako przekąskę.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień