Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta wigilijna mojej Babci"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 816
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 816
Składniki
Grzyby umyj, zalej zimną wodą, odstaw na noc. Pokrój kapustę, włóż do rondla, zalej taką ilością gorącej wody, aby była przykryta. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut bez przykrycia. Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, do miękkości.
Stop masło na patelni lub w rondelku, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dołóż do kapusty z grzybami. Dopraw. Wymieszaj i duś, aż smaki dobrze się połączą.Źródło: Świat kobiety