Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z marchewką i grzybami"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 299
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie, odstaw. Kapustę kiszoną opłucz kilkakrotnie, posiekaj bardzo drobno w kosteczkę. Kapustę świeżą umyj, posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebule obierz, pokrój w kostkę, przysmaż na maśle.
Do garnka wrzuć kiszoną kapustę, zalej dwiema szklankami wrzątku, dodaj świeżą kapustę, wymieszaj. Grzyby osącz, nie wylewaj wody po nich. Posiekaj grzyby w drobną kostkę, dodaj do kapusty. Zalej wodą z grzybów.
Dodaj startą na tarce marchewkę, opłukane i posiekane drobno pieczarki, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Całość duś godzinę na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Jeśli zbyt szybko wygotuje się woda, dolej nową. Podawaj z chlebem.
Czas: około 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień