Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta ze śliwkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw pod przykryciem na pół godziny.
Kapustę odciśnij i poszatkuj. Włóż ją do garnka z wodą po grzybkach. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i drobno pokrojone grzyby.
Cebulę potnij w piórka, posyp solą i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dorzuć ją do garnka wraz z suszonymi śliwkami i dolej tyle wody, żeby zakrywała wszystkie . Gotuj całość około godziny na małym ogniu pod uchyloną pokrywą, mieszając co kilka minut, żeby potrawa nie przywarła.
Po około 30 minutach dosyp po łyżeczce kminku i majeranku. Przed podaniem polej kapustę olejem i wymieszaj.Źródło: Telemax