Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karnawałowe róże"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Do przesianej mąki dodaj najpierw żółtka, następnie wmieszaj śmietanę. Całość wymieszaj szybko nożem.
Dodaj sól, proszek, spirytus. Wymieszaj, zagnieć. Ciasto obij wałkiem, parę razy składając. Zawiń w folię, chłodź 1/2 godz.
Rozwałkuj, wykrój po 3 krążki różnej wielkości. Natnij na brzegach, sklej białkiem. W głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż porcjami róże z obu stron, osącz na bibule. Oprósz cukrem pudrem z cukrem waniliowym. Ew. ubierz wisienkami.Źródło: Świat kobiety