Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w śmietanie"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na patelni na oleju. Kawałki karpia umyj, osusz, oprósz ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Ułóż na patelni na cebuli. Kiedy ryba będzie już usmażona (zmieni kolor na biały), zalej śmietaną, duś na małym ogniu, aż odparuje. Sos przypraw solą, pieprzem i ew. ulubionymi ziołami.
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie