Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klops mięsny z jajkiem i warzywami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 785
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 785
Składniki
Cebulę obieram, siekam, łączę z mięsem. Kajzerki namaczam w mleku, odciskam, rozdrabniam i dodaję do masy mięsnej. Wbijam do niej jajka, doprawiam, dokładnie wyrabiam.
Fasolkę blanszuję 2-3 min we wrzącej osolonej wodzie, odcedzam, studzę. Paprykę oczyszczam, kroję w paseczki. Wąską keksówkę (30x11 cm) wykładam papierem do pieczenia, przekładam połowę masy mięsnej. Układam na niej ugotowane jajka pokrojone w talarki (lub całe), na nich fasolkę i paprykę, przykrywam resztą mięsa.
Wierzch pieczeni skrapiam olejem, posypuję płatkami chili i wstawiam do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piekę ok. godziny. Pieczeń studzę, kroję na grube plastry i serwuję z sosem chrzanowym.Źródło: Kobieta i życie