Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem i bakaliami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 415
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mak sparz wrzątkiem na sicie, zmiel dwukrotnie. Miód rozpuść. Partiami wsypuj do niego mak i ucieraj, podgrzewając na małym ogniu. Wymieszaj z posiekanymi bakaliami. Dodaj wydrążone ziarenka wanilii.
Mleko zagotuj ze szczyptą soli, wrzuć makaron. Ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Zimny makaron wymieszaj starannie z przygotowaną masą makową. Przełóż do dużej salaterki i mocno schłodź.
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety