Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom czekolady i pianek marshmallow.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2335
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2335
Składniki
W kąpieli wodnej ( miska nad gotującą się wodą w garnku ) rozpuścić masło, miód i połamaną czekoladę. Podgrzewać do momentu aż masa stanie się gładka i jednolita. Zdjąć miskę z garnka. Herbatniki pokruszyć niezbyt starannie. Pianki pokroić na mniejsze kawałki. Do masy czekoladowej dodać herbatniki, pianki i wiśnie bądź żurawinę. Dokładnie wymieszać łyżką. Dno foremki 20x20 wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do foremki i dokładnie rizprowadzić po całej powierzchni. Wyrównać lekko dociskając. Wstawić do lodówki, najlepiej na nic. Zqstygniętą tabliczkę wyjąć z foremki i ostrym nożem pokroić na mniejsze kawałki. Smacznego!