Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa w przyrządzeniu
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
kostkę margaryny rozpuścić w rondelku, dodać szklanke cukru, cukier waniliowy, 6 łyżek wody i 3 łyżki kakako. Wszystko dokładnie wymieszać i odlać poł szklanki. Reszte pozostawić do wystygniecia.
Do wystudzonej masy dodac jedno całe jajko i 5 żółtek i dobrze wszystko zmiksowac.Gotowe ciacho wylac na blache wyłożona pergaminem.Nastepnie dodaćZ pozostałych 5 białek ubic piane. Dodac cukier i dobrze ubic. Dodac wiórki kokosowe i wszystko dobrze wymieszać. szklanke mąki z proszkiem do pieczeniaWyłozyć mase kokosowa na ciasto i całość wółożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.Po wyciągnieciu polać ciasto polewą.