Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i prosta, połączenie kremówki i rafaello
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić
1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.
Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.
Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm