Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy gulasz warzywny"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4907
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4907
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę obieramy i siekamy w grubą kostkę. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, ziemniaki obieramy i wszystko kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórek i przekrawamy na pół (jeśli są duże, to kroimy w ćwiartki).
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażymy. Wsypujemy pieczarki, papryki i mocno przesmażamy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem 10–15 minut. Następnie dodajemy ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy, przyprawy i masło, mieszamy.
Całość dusimy na małym ogniu przez pół godziny. Gdyby było za mało wywaru, możemy podlać gulasz wodą.Źródło: Rewia